luni, 6 iulie 2015

Cum sa faci sa obtii cetatenie britanica?

Multi dintre romanii plecati in Marea Britanie doresc sa se stabileasca definitiv acolo insa nu stiu ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a obtine cetatenie britanica. Noi va ajutam sa obtineti ceea ce d-voastra doriti!
Cetatenia in Marea Britanie este sustinuta de "Legea cetateniei britanice (angl. British Nationality Act)", intrata in vigoare din anul 1983. Din acel an, copiii nascuti in UK nu primesc cetatenie automata decat daca unul dintre parinti este cetatean al Marii Britanii sau sunt localnici permanenti ai tarii. Persoanele care au stabilitate permanenta in Marea Britanie sunt: beneficiarii permisului de sedere in Marea Britanie "indefinite leave to remain" cei care au acordul de a intra si locui in Marea Britanie "right of read mision" cetatenii din tarile Comunitatii Economice Europene cu dreptul de sedere permanenta in UK "indefinite permission to remain" orice persoane care indeplinesc conditiile Copiii adoptati pana in varsta de 18 ani de cetatenii britanici dar si cei abandonati devin automat cetateni ai Marii Britanii. Din cele enumerate rezulta ca cei care doresc ca copiii lor sa aiba cetatenie britanica o pot face depunand o cerere pana la varsta de 18 ani a copilului.
-> Romani in UK -> [ https://www.facebook.com/groups/RomaniDinUk/ ] Cei care nu sunt nascuti in Marea Britanie pot deasemenea sa obtina titlul de cetatean al statului britanic astfel: sa aiba 5 ani locuibili in Marea Britanie (450 de zile pot fi locuite si in alte tari) sa aiba resedinta permanenta in marea Britanie macar pentru 1 an "indefinite leave to remain" sa fie cunoscator al unei dintre limbile: scotiana, galeza sau engleza sa aiba cazierul curat trecera unui test de cunoastere a tarii si a limbii respective Daca esti casatorit/a cu un cetatean britanic trebuie: sa aiba cazierul judiciar curat sa nu aiba mai mult de 90 de zile petrecute in alte tari sa aiba resedinta permanenta in Marea Britanie de maxim 1 an in perioada respectiva a solicitarii sa fie casatorit/a cu o peroasa cu cetatenie britanica Ministrul de Interne din Marea Britanie poate sa aprobe solicitarea sau o poate respinge fara a putea fi depuse contestatii. Taxa solicitarii pentru cetatenie este 200 de lire Taxa de inmanare a pasaportului 86 de lire sterline In contextul in care solicitarea pentru inmanarea pasaportului va fi respinsa ve-ti primi acea suma data inapoi dar in schimb cea de cetatenie de £1200 de lire, nu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu